Awokado z krewetkami

Sposób przyrządzania:

Krewetki zanurz w gorącej wodzie i gotuj przez ok. 2 min. Awokado umyj i natnij wzdłuż dookoła. Następnie przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z jogurtem, przecierem pomidorowym, roztartym czosnkiem. Na końcu dodaj krewetki. Do każdej połówki awokado nakładaj przygotowane nadzienie aż po brzegi zagłębienia po pestce.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepisy z awokado

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:10
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 2 awokado
  • sok z 1 cytryny

Nadzienie:

  • ok. 6 mrożonych krewetek królewskich lub 15 koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego


Jak obrać awokado?



zobacz poradę »

Jak zrobić domowy majonez?



zobacz poradę »

Jak złożyć serwetkę w serduszko?



zobacz poradę »
zobacz wszystkie porady »