Barszcz biały z kaszą gryczaną

Sposób przyrządzania:

2 litry wody zagotowujemy z zielem angielskim, ziarnami pieprzu i liściem laurowym. Wsypujemy kaszę, dodajemy kostki bulionowe, gotujemy 15min. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy do wywaru. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w ćwiartki. Barszcz biały mieszamy z odrobiną wody i śmietaną. Wlewamy, gdy kasza będzie miękka. Chwilę gotujemy, doprawiamy, podajemy z jajkami.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:45
ilość porcji:
autor: ela193


Składniki:
  • 1 szkl. kaszy gryczanej
  • 40 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 8 jajek
  • 50 ml śmietany
  • 2 kostki bulionu na żeberkach
  • torebka barszczu białego
  • 3 ziela angielskie
  • 3 ziarna pieprzu
  • liść laurowy
  • cukier, sól