Tesco Smaczna Strona
Strona główna » Smaczna Strona » Boże Narodzenie

Jak zrobić skórkę pomarańczową?

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
1

Sparz pomarańczę.

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
2

Odetnij cienko skórkę i wykrój możliwie najdokładniej białą, spodnią część ze skórki pomarańczy.

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
3

Skórkę pomarańczową namaczaj przez 24 godziny w zimnej wodzie, zmieniając ją trzykrotnie.

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
4

Skórki odsącz i pokrój w drobną kosteczkę.

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
5

Z wody i cukru ugotuj syrop.

Jak zrobić skórkę pomarańczową?
6

Dodaj do syropu skórki pomarańczowe, smaż je na małym ogniu do momentu skarmelizowania się syropu. Pod koniec smażenia dodaj trochę soku z cytryny, zapobiegnie to cukrzeniu. Usmażone skórki powinny być przezroczyste i aromatyczne.