Chiński rosół

Sposób przyrządzania:

Gotujemy rosół. Po ugotowaniu rosół odcedzamy i zostawiamy marchewkę. Grzyby moon zalewamy gorącą wodą i zostawiamy, aż "urosną" (ok. 15 minut). Makaron sojowy również zalewamy gorącą wodą i zostawiamy w wodzie aż zmięknie (ok. 15 minut).

Kiedy grzybki będą gotowe, odcedzamy je i kroimy na cienkie paseczki. Tak pokrojone grzyby wrzucamy do rosołu. Następnie odcedzamy makaron. Po odlaniu, makaron tniemy nożem na drobniejsze kawałki. Pokrojony makaron wrzucamy do rosołu.
Marchewkę z rosołu ścieramy na tarce na paseczki, dodajemy do rosołu. Na końcu dodajemy kukurydzę i groszek. Zupę doprawiamy ostrymi przyprawami oraz sosem sojowym i podgotowujemy ok. 30 minut na wolnym ogniu.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:45
ilość porcji: 1
autor: Madiczek


Składniki:
  • rosół tradycyjny – skrzydełka, marchewka, włoszczyzna, listek laurowy, przyprawy
  • makaron sojowy
  • grzybki moon
  • kukurydza
  • groszek
  • marchewka z rosołu
  • przyprawy