Ćwiartka z kurczaka po myśliwsku

Sposób przyrządzania:

Ćwiartki z kurczaka dokładnie umyj i przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Przyprawione ćwiartki ułóż w rondlu lub w brytfannie. Następnie zrumień na oleju pokrojone w kostkę: cebulę, boczek oraz czosnek i dodaj do kurczaka. Całość duś przez ok. 20 min. Następnie dodaj obrane ze skórki pokrojone w drobne cząstki pomidory. Podlej przygotowanym bulionem i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, jagody jałowca), duś przez kolejne 50 min. Pod koniec duszenia dodaj dokładnie odcedzoną czerwoną fasolę. Kurczaka podawaj wraz z powstałym podczas duszenia sosem pomidorowym.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na kurczaka

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:45
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:


Jak przygotować zajączka z serwetki?



zobacz poradę »
zobacz wszystkie porady »