Ćwikła z chrzanem

Sposób przyrządzania:

Buraki dobrze opłucz (nie obieraj), włóż do garnka i zalej wodą. Gotuj w łupinach do miękkości (ok. 2,5 godz.). Ugotowane buraki ostudź, następnie obierz ze skórki i zetrzyj na drobnej tarce. Chrzan obierz i również zetrzyj na drobnej tarce. Tak przygotowane buraki i chrzan dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z połowy cytryny. Ćwikłę odstaw do lodówki na 3 godz. Podawaj jako dodatek do mięs i innych potraw.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na ćwikłę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 06:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 500 g buraków czerwonych
  • 200 g świeżego chrzanu
  • 2 litry wody
  • sok z ½ cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier

Jak przygotować zajączka z serwetki?



zobacz poradę »
zobacz wszystkie porady »