Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Arbuzowa miska na poncz

Składniki

    • 1 arbuz
    • 1 l soku truskawkowego
    • sok z 1 limonki
    • 1 łyżka posiekanych świeżych listków mięty
    • 1 łyżka cukru 

    Dodatkowo:

    • 1 limonka
    • wykałaczki
    • kilka listków mięty
Arbuzowa miska na poncz

Sposób przygotowania

1

Odetnij z arbuza czapeczkę mniej więcej na 1/5 wysokości.

2

Z większej części arbuza wybierz miąższ łyżką do lodów. Waza na poncz gotowa. Połowę miąższu bez pestek zmiksuj z sokiem truskawkowym, cukrem, sokiem z limonki i listkami mięty.

3

Z czapeczki arbuza wytnij kulki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki. Przypnij wykałaczkami kilka kulek i plasterków limonki do wyżłobionego arbuza.

 

4

Do gotowej wazy arbuzowej wrzuć garść kostek lodu i wlej poncz.