Duszony schab nadziewany morelą podawany w sosie miodowym

Sposób przyrządzania:

Mięso umyj. Przekłuj wzdłuż na wylot końcówką drewnianej łyżki. Powstały otwór wypełnij suszonymi morelami. Z wierzchu mięso natrzyj solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°. Schab włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 50 min. Pod koniec pieczenia podlej 1 szklanką wody. Wyjmij pieczeń z piekarnika. Wywar z pieczeni przelej do garnka. Dodaj miód, dopraw solą i pieprzem. Zagęść sos mąką ziemniaczaną wymieszaną w połowie szklanki zimnej wody. Schab pokrój w plastry i polewaj sosem.

Polecamy podawać z ziemniakami z wody, posypanymi drobno posiekanym koperkiem.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na schab

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:

Oferta promocyjna