Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej

Sposób przyrządzania:

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.



Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na fasolkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 500 g fasolki szparagowej żółtej
  • 1/3 kostki masła
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka stołowa soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • przyprawy: pieprz