Fenkuł duszony w oliwie z cebulką

Sposób przyrządzania:

Fenkuł oczyść i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Włóż do miski, skrop cytryną i wymieszaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na 1 łyżce oliwy z oliwek, dodaj serek topiony i mleko. Mieszając rozpuść serek, dodaj wyciśnięty czosnek i ponownie wymieszaj. Na koniec dodaj fenkuł i duś go przez ok. 6–8 min. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z podpieczoną bagietką.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis z fenkułem

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:15
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 fenkuł
  • 100 g sekra topionego śmietankowego
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz

Oferta promocyjna