Golonka pieczona podawana na kapuście zasmażanej

Sposób przyrządzania:

Golonki umyj, włóż do garnka i zalej 4 l wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sól. Wszystko gotuj przez ok. 4 godz., aż golonki będą miękkie.

W międzyczasie ugotuj kapustę kiszoną w 1 l wody, przyprawiając ją solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną cukru. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej 1 łyżkę mąki i wymieszaj. Tak przygotowaną zasmażkę połącz z ugotowaną kapustą.

Kapustę wyłóż na talerze, na kapuście ułóż golonki. Smacznego!


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na golonkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 04:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 4 małe golonki
  • 700 g kapusty kiszonej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 średnie cebule
  • 5 łyżek oleju
  • 5 l wody
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier