Groch z kapustą

Sposób przyrządzania:

Groch opłucz, namocz w 2 szklankach wody i pozostaw na noc. Następnie dnia przez 1 godzinę gotuj groch w tej samej wodzie, w której się moczył. Pod koniec gotowania posól i dodaj majeranek.

Kapustę zalej 2 szklankami wody, zagotuj pod przykryciem, po chwili odkryj i gotuj na mniejszym ogniu przez ok. 20 min. Na patelni na 2 łyżkach oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę.

Kapustę dodaj do grochu i gotuj razem z liściem laurowym i pieprzem ziarnistym, aż woda odparuje (ok. 35 min). Dopraw do smaku solą i pieprzem mielonym.


kategoria:

przepis na groch z kapustą

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 02:00
namaczanie: 12:00
ilość porcji: 10
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 szklanka grochu
  • 2 szklanki wody
  • ½ kg kwaszonej kapusty
  • ½ szklanki oleju
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz czarny mielony i ziarnisty, majeranek, liść laurowy

Oferta promocyjna