Gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki

Sposób przyrządzania:

Umyte mięso smaż na rozgrzanym oleju przez 30 min na średnim ogniu. Cebulę pokrój w kostkę, dodaj do mięsa. Kiedy cebula będzie zeszklona, wlej bulion i dodaj przyprawy. Całość duś przez około godzinę i 30 min na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Mąkę dokładnie rozprowadź w wodzie i mieszając, dodaj do sosu. Zagotuj.

Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną okraszoną smażoną cebulką.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na gulasz

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 02:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 800 g mięsa gulaszowego wołowego
  • 1 średnia cebula
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ papryki zielonej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy