Jednogarnkowe danie z papryki i wołowiny

Sposób przyrządzania:

Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Najpierw podsmaż mięso na oleju, tak aby lekko się zarumieniło, po czym dodaj pokrojoną w plastry cebulę i orzeszki. Całość oprósz mąką, wymieszaj, a następnie smaż ok. 6 min. Dodaj sól, wlej rosół (lub wodę), dodaj pokrojoną nać selera i gotuj ok. 25 min. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki.
Paprykę dodaj do mięsa, duś pod przykryciem jeszcze ok. 10 min. Potrawkę podawaj ze świeżym chlebem i zimnym jasnym lekkim piwem do picia.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis z wołowiną

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:40
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 750 g wołowiny
  • 30 g orzeszków ziemnych
  • 1 papryka zielona, czerwona i żółtka
  • 1 cebula
  • 1/8 l rosołu (może być  z kostki)
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 gałązka selera naciowego
  • przyprawy: sól, pieprz