Karkówka wieprzowa w marynacie z ketchupu

Sposób przyrządzania:

Olej wymieszaj z ketchupem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Mięso umyj, podziel na 4 kotlety. Rozbij tłuczkiem. Włóż do przygotowanej marynaty i wstaw do lodówki na 4 godz. Następnie smaż na rozgrzanym ruszcie po 12 min z każdej strony.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na karkówkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
marynowanie: 04:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 800 g karkówki bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • 6 łyżek ketchupu
  • 5 ząbków czosnku
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, jałowiec (4 ziarnka)