Kiełbasa biała smażona z cebulą i jabłkiem

Sposób przyrządzania:

Cebulę przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Przełóż do miski, posyp solą i odstaw na 15 min, aby zmiękła. Na patelni roztop margarynę i podsmażaj na niej kiełbasę na wolnym ogniu przez 15 min. Dodaj cebulę i duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 40 min. Pod koniec duszenia dodaj starte na grubej tarce jabłka. Przypraw do smaku.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na kiełbasę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:20
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 700 g kiełbasy białej wieprzowej
  • 4 duże cebule
  • 2 jabłka
  • 100 g margaryny
  • przyprawy: sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie