Łosoś w migdałach

Sposób przyrządzania:

6 kawałków fileta z łososia (lub pstrąga) obtoczyć w mące z dodatkiem soli i pieprzu. Usmażyć na maśle. Usmażone kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz z pieczenia połączyć z kubkiem śmietany (18%) i podgrzać na małym ogniu. Migdały uprażyć na patelni (na małym ogniu, gdyż łatwo je przypalić) wcześniej wycierając je w papierowy ręcznik. Rybę zalać gotową śmietaną, posypać migdałami. Zapiekać w 20 minut w piekarniku.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:55
ilość porcji: 1
autor: anias88


Składniki:
  • 5-6 porcji łososia, ew. pstrąga
  • 10 dag migdałów
  • sok z cytryny
  • kilka łodyżek świeżej szałwii
  • oregano
  • olej
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka
  • śmietana 18%
  • opcjonalnie inne ulubione przyprawy