Łosoś wędzony w sosie śmietanowym z rukolą i makaronem

Sposób przyrządzania:

Makaron ugotuj al dente według wskazówek na opakowaniu. Łososia porwij w palcach na kawałki, chwilkę podsmaż (ok. 1 min) i wlej śmietankę kremówkę. Smaż na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Pamiętaj, że łosoś jest bardzo słony, dlatego nie ma potrzeby używania dodatkowo soli. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni z powstałym sosem, dodaj rukolę i lekko przemieszaj. Na talerzu makaron skrop cytryną i od razu podawaj.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

łosoś z makaronem

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 100 g łososia wędzonego surowego
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 150 g śmietany kremówki
  • 3 garście rukoli
  • kilka kropel soku z cytryny
  • przyprawy: pieprz