Łosoś zapiekany w śmietanie

Sposób przyrządzania:

Łososia skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj. Śmietanę wymieszaj z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Łososia ułóż w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do  piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekaj przez ok. 35 min.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

łosoś w sosie śmietanowym

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 4 kawałki łososia
  • sok z ½ cytryny
  • 300 ml słodkiej śmietany
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz