Mięso duszone w cebuli

Sposób przyrządzania:

Mięso wołowe pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Cebulę pokrój w krążki i dodaj do mięsa. Smaż, aż cebula się lekko zarumieni. Zalej 1/3 szklanki wody. Dodaj sól, pieprz i przyprawy: paprykę suszoną, kminek, kolendrę, gałkę muszkatołową, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwię. Wszystko duś pod przykryciem przez ok. 30 min.

Zieloną sałatę pokrój w pasy, dodaj oliwę, sól, ocet i skrój zielonego ogórka. Usmażone mięso podawaj z sałatką.



Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na mięso duszone

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:45
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 kg mięso wołowego (polecamy szponder)
  • 500 g cebuli
  • 1 zielona sałata
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1/3 szklanki wody
  • przyprawy: sól, papryka suszona, kminek, kolendra, gałka muszkatołowa, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwia