Oponki bez sera

Sposób przyrządzania:

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, następnie cukier, mleko i olej. Ze składników wyrób ciasto. Gdy będzie już gotowe, podsyp je mąką i rozwałkuj na grubość ok. 1,5 cm.
Szklanką powykrawaj duże krążki, a kieliszkiem w środku mały krążek.

W garnku rozgrzej olej i smaż w nim oponki z każdej strony na rumiano. Usmażone osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Oponki polej lukrem i udekoruj cukrową posypką.

Skorzystaj z naszych foto-porad i zobacz jak krok po kroku przygotować oponki »


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na oponki

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 6
autor: Tesco


Składniki:
  • 400 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 8 łyżek oleju
  • 8 łyżek mleka
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia

Oferta promocyjna