Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym

Sposób przyrządzania:

Ozorki umyj i ugotuj w wywarze warzywnym do miękkości, dodając liść laurowy, ziele angielskie i sól. Po ugotowaniu z jeszcze ciepłych języków zdejmij skórę;odetnij tłuszcz. Ozorki pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. Przygotuj sos: odlej 250 ml wywaru, w którym gotowały się ozorki. Dodaj chrzan i śmietanę. Gotuj przez 10 min. Gdy sos zacznie gęstnieć wrzuć pokrojone w kostkę jajka, posiekaną natkę i sok z cytryny. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Pokrojone ozorki polewaj przygotowanym sosem.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na ozorki

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 02:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:

Oferta promocyjna