Pieczone piersi kurczaka z winogronami w migdałach

Sposób przyrządzania:

Miód wymieszaj z oliwą, cytryną, solą i pieprzem. Natrzyj kurczaka przygotowanym sosem, ułóż na folii do pieczenia, obłóż winogronami, a na końcu posyp płatkami migdałów. Folię zawiń luźno i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° na ok. 30 min.

3–4 minuty przed końcem pieczenia odchyl folię i pozwól, aby migdały lekko się zarumieniły.
Upieczoną pierś możesz pokroić w plastry i polać ulubionym sosem. Podawaj z sałatą.



Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

dania z kurczaka

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:45
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 łyżki oleju z winogron
  • garść winogron
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki miodu
  • przyprawy: sól, pieprz

Oferta promocyjna



Jak złożyć serwetkę w serduszko?



zobacz poradę »
zobacz wszystkie porady »