Płotki z szynką i boczkiem

Sposób przyrządzania:

Ryby opłucz, odsącz na sicie, a następnie dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki zwiń w ruloniki i włóż do wnętrza ryb. Boczek pokrój w kostkę i smaż go na gorącym oleju. Obtocz rybę w mące i podsmażaj razem z boczkiem przez 10 min z obu stron, podlewając tłuszczem z patelni. Usmażoną rybę układaj na liściach sałaty, przekładając ją plastrami cytryny. Całość posyp usmażonym boczkiem. Podawaj z dobrze schłodzonym różowym winem.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na płotki

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 6 sprawionych płotek
  • 70 g chudego boczku wieprzowego
  • 6 plastrów szynki
  • kilka plastrów lub ćwiartek cytryny
  • 250 ml oliwy lub oleju
  • 4 łyżki mąki
  • przyprawy: sól, pieprz