porada.getPelnaNazwa()

Jesień na talerzu

Jesienna kuchnia ma swoje smaki. Odkryj je z nami, zaczynając od rozgrzewającego śniadania. Później będzie jeszcze smaczniej - aromatyczny obiad, słodko inspirujący podwieczorek i znakomita kolacja. Zaczynamy gotowanie!

test
test

Ciepła sałatka z fasolki i kurek zapiekana w bułce 

Śniadanie inne niż wszystkie, a wszystko to za sprawą składników. Ugotuj al dente fasolkę szparagową, a na oleju kokosowym wraz z cebulką podsmaż kurki. Idealnie skomponują się z podpieczoną i chrupiącą bułką.

test

Cukinia faszerowana kaszą bulgur z konfiturą z białej cebuli 

Zaserwuj obiad w jesiennej cukinii. Niech po domu rozejdzie się aromat skwierczącej cebuli, która już za moment zamieni się w konfiturę. Do tego dorzućmy kaszę bulgur i suszone pomidory. Pycha i mniam!

test

Drożdżówki z brzoskwiniami, serem i kruszonką 

Odkryj słodką stronę jesieni. Zaproś bliskich na podwieczorek z drożdżówkami w kolorach spadających liści. Z czym te smakowitości? Z serem i brzoskwiniami. Najlepsze na jesienną chandrę.

test

Placuszki z tartej cukinii z indykiem i tzatziki 

Cukinia, marchewka i filet z indyka. To trio to dopiero początek. Czego jeszcze potrzebujesz, by zrobić znane i lubiane placuszki? Z przyjemnością zdradzimy tę smaczną tajemnicę. Zobacz przepis.

test

Zdrowy rozsądek a olejowe trendy 

O tym, że olej olejowi nierówny i czym się różni tłoczenie na zimno od rafinacji. Zanim kolejny raz coś podsmażysz lub polejesz ulubioną sałatkę oliwą – wstąp na słówko.

Komentarze