Chipsy z cukinii z parmezanem

Chipsy z cukinii z parmezanem

  • 00:40
  • 3 porcje
  • 174 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 cukinia (ok. 25 plasterków)
    • 4 łyżki parmezanu
    • 4 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cukinię umyj i odetnij końcówki. Pokrój w plasterki o grubości 4–5 milimetrów. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj olej i całość dokładnie wymieszaj. Parmezan wymieszaj z bułką tartą. Kolejno obtocz w parmezanie i bułce krążki cukinii. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Chipsy piecz w nagrzanym do 220°C piekarniku przez 25–30 minut, do ładnego zarumienienia. Chipsy najlepiej podawać od razu po upieczeniu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy