Łosoś wędzony w sosie śmietanowym z rukolą i makaronem

Łosoś wędzony w sosie śmietanowym z rukolą i makaronem

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g łososia wędzonego surowego
    • 200 g makaronu tagliatelle
    • 150 g śmietany kremówki
    • 3 garście rukoli
    • kilka kropel soku z cytryny
    • przyprawy: pieprz
zobacz wszystkie składniki więcej zwiń składniki więcej
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według wskazówek na opakowaniu. Łososia porwij w palcach na kawałki, chwilkę podsmaż (ok. 1 min) i wlej śmietankę kremówkę. Smaż na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Pamiętaj, że łosoś jest bardzo słony, dlatego nie ma potrzeby używania dodatkowo soli. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni z powstałym sosem, dodaj rukolę i lekko przemieszaj. Na talerzu makaron skrop cytryną i od razu podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze