Wołowina po tajsku

Wołowina po tajsku

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g łopatki wołowej
    • 200 g makaronu ryżowego wstążki
    • 50 g groszku konserwowego
    • 2 cebule
    • 1 limonka
    • 7 łyżek oleju sezamowego
    • 1 łyżka czerwonej pasty curry
    • 1 szklanka mleczka kokosowego
    • 1 łyżka startego imbiru
    • 1 ząbek czosnku
    • szczypta cukru
    • kolendra
zobacz wszystkie składniki więcej zwiń składniki więcej
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wołowinę pokrój w paski i smaż na rozgrzanym oleju. Dodaj groszek i chwilę podsmaż. Przełóż do innego naczynia. Na tym samym oleju smaż przez kilka minut zmiksowane razem: cebulę, czosnek, imbir, pastę curry, sól i cukier. Wlej mleczko kokosowe i duś pod przykryciem. Dodaj mięso z groszkiem oraz kolendrę. Przypraw sokiem z limonki i olejem sezamowym. Podawaj z makaronem ryżowym.


Komentarze