Pstrąg w folii z warzywami

Sposób przyrządzania:

Obrane i umyte marchew i seler pokrój w grubsze zapałki, cebulę w kostkę, por w półksiężyce. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę margaryny i podsmażaj pokrojone warzywa przez około 10 min.

Opłukane pstrągi natrzyj solą i pieprzem. Wypełnij ich wnętrze podsmażonymi warzywami. Tak przygotowane pstrągi układaj na folii aluminiowej, posmaruj resztą margaryny i zawiń. Wszystko połóż na grillu i piecz ok. 30 min.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na pstrąga

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 4 pstrągi patroszone (po ok. 250 g)
  • 2 średnie marchewki
  • ½ średniego selera
  • 1 por
  • 2 średnie cebule
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki margaryny
  • przyprawy: sól, pieprz