Roladki schabowe z boczkiem i papryką

Sposób przyrządzania:

Paprykę umyj i pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Rozbij plastry schabu i oprósz lekko solą i pieprzem. Na każdy rozbity plaster schabu nałóż plasterek boczku, kilka piórek zeszklonej cebuli i kilka pasków papryki. Paprykę ułóż w poprzek plastra mięsa. Zwiń plastry schabu, tworząc niewielkie roladki. Zepnij je wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obsmaż na pozostałym oleju i ułóż w garnku. Wierzch przykryj pozostałą zeszkloną cebulą i pokrojoną papryką. Dolej ok. 1/2 szklanki wody, zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

roladki schabowe

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:55
ilość porcji: 6
autor: Tesco


Składniki:

Jak przygotować zajączka z serwetki?



zobacz poradę »
zobacz wszystkie porady »