Roladki wieprzowe po bawarsku

Sposób przyrządzania:

Mięso rozbić. Posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Cebulę posiekać, boczek pokroić w plastry. Połowę boczku przesmażyć, dodać cebulę i zeszklić. Następnie dodać kminek i połowę kapusty – dusić jakieś 5 minut.

Masę rozsmarować na plastrach mięsa, zwinąć w roladki i związać.
Margarynę stopić, dodać resztę boczku, obsmażyć roladki, zalać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 60 min. Roladki wyjąć.
Jabłko obrać i grubo pokroić, dodać do sosu i dusić 10 minut. Następnie dodać resztę kapusty i dusić kolejne 5 minut. Gotowe roladki wyłożyć na półmisek i polać sosem.
Można udekorować gałązkami tymianku.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 02:10
ilość porcji: 1
autor: katasha


Składniki:
  • 4 plastry łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kminku
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 kwaśne jabłko
  • szczypta tymianku
  • sól, pieprz