Roladki z łososia nadziewane serkiem twarogowym z chilli, rzodkiewką i rzeżuchą

Sposób przyrządzania:

Serek wymieszaj z chilli i solą. Rzodkiewkę i cebulkę, umyj po czym posiekaj w drobną kosteczkę. Płaty łososia rozłóż na desce, posmaruj serkiem twarogowym, a następnie posyp cebulką, rzodkiewką i rzeżuchą. Zwijaj w ciasne roladki, pokrój je na mniejsze kawałki i podawaj jako przekąskę. Chilli w proszku możesz zastąpić łyżeczką świeżo posiekanej papryczki chilli.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na przekąskę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:15
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 100 g łososia wędzonego (dwa płaty)
  • 80 g serka twarogowego śmietankowego
  • 4 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 szczypta chilli w proszku
  • 4 rzodkiewki
  • przyprawy: sól