Sałatka gyros

Sposób przyrządzania:

Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, dopraw przyprawą do gyrosa. Podsmaż mięso tak, aby było chrupiące.

Gorące mięso przesyp na dno miski (1 warstwa). Mięso zalej ketchupem pikantnym (2 warstwa), dodaj pokrojone w kostkę korniszony (3 warstwa), pokrojoną w drobną kostkę cebulę (4 warstwa), odsączoną z zalewy kukurydzę (5 warstwa). Zalej całość majonezem (6 warstwa), a następnie ponownie ketchupem łagodnym (7 warstwa). Na koniec przykryj wszystko ostatnią warstwą z drobno pokrojonej kapusty pekińskiej. Nie mieszaj.

Jeśli przygotowujesz sałatkę w misce, użyj przezroczystego naczynia. Możesz też układać warstwy bezpośrednio na talerzu.


kategoria:

przepis na sałatkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • ½ kapusty pekińskiej
  • 8 korniszonów
  • ½ kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 4 łyżki ketchupu łagodnego
  • przyprawa do gyrosa