Sałatka z kiełkami słonecznika

Sposób przyrządzania:

Awokado przekrój wzdłuż, przekręć połówki w przeciwnych kierunkach. Wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Następnie pokrój go w małą kosteczkę. Pomidory koktajlowe pokrój w ósemki. Przygotuj sos: oliwę z oliwek wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Sałatę umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Na sałacie ułóż kiełki słonecznika oraz pomidory i awokado. Całość polej przygotowanym sosem.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

sałatka z kiełkami

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:05
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 awokado
  • kilka listków sałaty strzępiastej
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • 3 garście kiełków słonecznika
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • przyprawy: sól, pieprz


Oferta promocyjna