Sałatka z krewetek

Sposób przyrządzania:

Warzywa umyj. Pomidorki przekrój na pół, paprykę pokrój w paski. Z pomarańczy odkrój skórę i ostrym nożem wykrój cząstki z błon. Fetę pokrój w małą kostkę. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą. Przygotowane składniki ułóż na talerzach.

Przygotuj krewetki: rozgrzej na patelni oliwę i masło, wrzuć krewetki i smaż je przez ok. 3 min. Następnie dodaj płatki chilli i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smaż aż krewetki staną się całkiem różowe. Zdejmij patelnię z ognia, polej krewetki sokiem z cytryny i zamieszaj. Nałóż ciepłe krewetki na przygotowane na talerzykach warzywa, polej oliwą ze smażenia i od razu podaj.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

sałatka z krewetek

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 6 obranych krewetek królewskich
  • 150 g sera fety
  • 1/4 słodkiej papryki
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 szkl. liści różnych sałat (rukola, roszponka, radicchio)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka masła
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • płatki chilli