Sałatka z rukolą i kurczakiem

Sposób przyrządzania:

Fileta z kurczaka umyj, oczyść z błon i pokrój w kostkę. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć kruczka. Następnie posól go, popieprz i oprósz papryką. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoto przez ok. 15min. Rukolę umyj i osusz. Oliwki i pomidora posiekaj w plasterki. Wszystkie składniki ułóż na talerzu dodaj ciepłe kawałki mięsa. Oliwę i ocet wymieszaj ze sobą, dodaj sól, cukier i pieprz. Polej sosem sałatkę i podawaj od razu.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na sałatkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 filet z kurczaka
  • 10 oliwek zielonych
  • 2 spore garście rukoli
  • 1 pomidor

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego
  • szczypta cukru
  • szczypta papryki słodkiej do kurczaka
  • przyprawy: sól, pieprz