Sałatka z serem pleśniowym i prażonymi orzechami

Sposób przyrządzania:

Rukolę i sałatę wkładamy do miski szklanej. Ser kroimy w kostkę, a pomidorki na połówki i układamy na sałatach. Orzechy wysypujemy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10–15 min i posypujemy sałatkę. Na koniec polewamy oliwą z oliwek lub olejem z orzechów włoskich. Polecam również dodać pokrojone w kawałki suszone pomidory.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:15
ilość porcji: 1
autor: ruda814


Składniki:
  • 0,5 opakowania rukoli
  • kilka liści sałaty lodowej
  • ser brie lub camembert
  • pomidorki koktajlowe
  • orzechy włoskie
  • oliwa z oliwek lub olej z orzechów włoskich
  • opcjonalnie suszone pomidory