Sałatka z zielonego ogórka, cebuli, chilli, z kiełkami w kokosowym mleczku

Sposób przyrządzania:

Ogórka umyj, obierając pozostaw na nim cienkie paseczki zielonej skórki, przekrój na pół, wydrąż pestki i pokrój w półplasterki. Następnie przełóż go do miski i obsyp solą, odstaw na 15 min i zlej wytworzoną wodę. Dodaj obraną i umytą, posiekaną w cienkie plasterki cebulę oraz pokrojone w koteczkę chilli (bez pestek). Polej mleczkiem kokosowym i wymieszaj. Przed serwowaniem posyp solą i kminkiem. Całość skrop sokiem z limonki.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na sałatkę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 2
autor: Tesco


Składniki:
  • 1 ogórek zielony
  • 1 czerwona cebula lub 2 szalotki
  • 1 zielone lub czerwone chilli
  • 60 ml mleczka kokosowego
  • sok z 1 limonki
  • 50 g kiełków fasoli mung
  • przyprawy: szczypta soli, kminku