Sałatka ze szpinakiem i rzodkiewką

Sposób przyrządzania:

Szpinak umyj delikatnie w zimnej wodzie i osusz. Sałatę porwij i ułóż na talerzu razem ze szpinakiem. Na wierzch połóż pokrojone w kostkę pomidory i pokrojone w krążki rzodkiewki. Całość posyp drobno posiekaną cebulką.

Przygotuj sos: sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Polej sałatkę przygotowanym sosem i udekoruj limonką (sosem możesz także skrapiać sałatkę podczas jedzenia).


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na szpinak

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:15
ilość porcji: 3
autor:


Składniki:
  • 100 g szpinaku młodego
  • 1 sałata lodowa
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 pomidory
  • 1 cebulka
  • 1 limonka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz