Śledzie w oleju

Sposób przyrządzania:

Umyj w wodzie płaty śledziowe. Każdy płat posmaruj z jednej strony musztardą, zwiń w ścisły rulonik i zepnij wykałaczką. Ruloniki luźno układaj warstwami w słoiku, każdą warstwę posyp cebulą. Na wierzch dodaj przyprawy i zalej olejem, aby śledzie były przykryte w całości. Odstaw na 1 - 2 dni do lodówki.


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na śledzie

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:15
macerowanie: 24:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • ½ kg płatów śledziowych
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 cebule pokrojone w kostkę
  • ½ szklanki oleju
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 6 ziaren pieprzu