Śledzie z grzybami

Sposób przyrządzania:

Cebulę przekrój na pół, a następnie w półtalarki. Włóż do miseczki, a następnie dodaj sól, cukier i ocet. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na 1 godz.

W międzyczasie zawiń każdego grzybka w płat śledziowy i zepnij wykałaczką, aby powstał rolmops. Na talerzyk wyłóż przygotowaną cebulę, a następnie ułóż rolmopsiki śledziowe. 


Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na śledzie

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:25
oczekiwanie: 01:00
ilość porcji: 3
autor: Tesco


Składniki:
  • 3 płaty śledziowe (matjasy)
  • 3 grzybki marynowane
  • 2 cebule
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • przyprawy: sól