Śledzie z jabłkami

Sposób przyrządzania:

Śledzie zalej szklanką zimnej wody, octem i sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Potem opłucz, pokrój w paski.

Żółty ser, kiszone ogórki i obrane jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ogórki odciśnij z soku, jabłko skrop sokiem z cytryny. Por oczyść, pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Śmietanę połącz z musztardą, a następnie przypraw. Składniki układaj warstwami w misce, wierzch posyp szczypiorkiem. Chłodź godzinę.


Magazyn Kulinarium - Grill

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:20
ilość porcji: 1
autor: matrix18


Składniki:
  • 0,5 kg filetów śledziowych
  • po 2 łyżki octu 10% i soku z cytryny
  • por
  • 15 dag żółtego sera
  • jabłko
  • 30 dag kiszonych ogórków
  • pół pęczka szczypioru
  • 3 łyżki musztardy
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • sól, pieprz