Soczysta pieczeń wołowa w sosie musztardowym

Sposób przyrządzania:

Umyte mięso natrzyj olejem i przyprawami, umieść w natłuszczonej brytfance. Podlej wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°. Piecz przez ok. 1 godz. 30 min, systematycznie podlewając wodą. Ostrożnie wysuń brytfankę z piekarnika i posmaruj wierzchnią warstwę połową ilości musztardy, a następnie piecz jeszcze przez 30 min.
Przygotuj sos: do powstałego w brytfance wywaru dodaj resztę musztardy i przyprawy. Sos zagęść mąką rozmieszaną w 100 ml zimnej wody.
Pokrojoną pieczeń i przygotowany sos proponujemy podawać z kluskami śląskimi.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na pieczeń

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 03:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki: