Węgierska zupa gulaszowa

Sposób przyrządzania:

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zrumień na smalcu. Dodaj pokrojone na małe kawałki mięso, obsmaż i podlej wodą (ok. 1/2  szklanki). Całość zagotuj przez ok. 15 min na średnim ogniu. Następnie dodaj oczyszczone z gniazd, pokrojone w paski papryki, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.

Kiedy mięso będzie na miękkie, zalej je wodą (ok. 1 l). Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw do smaku solą. Gotuj zupę przez kolejne 30 min. Przed podaniem udekoruj pietruszką.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na zupę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 01:40
ilość porcji: 3
autor: Tesco


Składniki:
  • 400 g wołowiny (pręga bez kości, mięso wołowe gulaszowe)
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 800 g ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • przyprawy: sól