Wołowina po tajsku

Sposób przyrządzania:

Wołowinę pokrój w paski i smaż na rozgrzanym oleju. Dodaj groszek i chwilę podsmaż. Przełóż do innego naczynia. Na tym samym oleju smaż przez kilka minut zmiksowane razem: cebulę, czosnek, imbir, pastę curry, sól i cukier. Wlej mleczko kokosowe i duś pod przykryciem. Dodaj mięso z groszkiem oraz kolendrę. Przypraw sokiem z limonki i olejem sezamowym. Podawaj z makaronem ryżowym.



Magazyn Wielkanocny Kulinarium
kategoria:

przepis na wołowinę

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:20
ilość porcji: 3
autor: Tesco


Składniki:
  • 300 g łopatki wołowej
  • 200 g makaronu ryżowego wstążki
  • 50 g groszku konserwowego
  • 2 cebule
  • 1 limonka
  • 7 łyżek oleju sezamowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta cukru
  • kolendra