Zupa kalafiorowa

Sposób przyrządzania:

Mięso umyj, wrzuć do gotującego się bulionu. Umytego kalafiora podziel na małe bukieciki. Resztę warzyw obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do bulionu warzywa i łyżkę masła. Gotuj przez ok. 25 min, dodając pod koniec liść laurowy i ziele angielskie.

Śmietanę rozrób z wywarem z zupy. Wyjętą z zupy pierś z kurczaka pokrój na kawałeczki.

Ugotowane mięso układaj w talerzach, zalej zupą. Przed podaniem posyp koperkiem.


Magazyn Kulinarium - Grill
kategoria:

przepis na zupę kalafiorową

stopień trudności: stopień trudności
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco


Składniki:
  • 200 g filetu z kurczaka
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • ½ kalafiora
  • ½ pęczka koperku
  • 4 -5 łyżek śmietany 18%
  • 1 łyżka masła
  • 3 l bulionu warzywnego
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie