Tesco
Zadzwoń do nas: 800 377 677 lub wyślij
zapytanie na e-mail: Ezakupy@tesco.pl

Polityka prywatności oraz informacja o plikach typu cookie

Informacje ogólne
  • 1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady ochrony danych osobowych Zamawiających, korzystających z Serwisu zlokalizowanego pod adresem www.tesco.pl/ezakupy.
  • 2. Administratorem danych osobowych jest TESCO (Polska) Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (30-347), przy ulicy Kapelanka 56, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr 0000016108, o kapitale zakładowym: 3 503 718 000,00 zł, NIP: 526-10-37-737 (dalej jako „Sprzedawca”).

zamów zakupy on-line
Zabezpieczenia oraz ochrona danych osobowych
  • 3. Sprzedawca oświadcza, że przetwarza dane osobowe Zamawiających zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych  (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).
  • 4. Sprzedawca oświadcza, że dane osobowe są przetwarzane z zachowaniem odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, spełniających wymagania polskiego prawa.

zamów zakupy on-line
Dane zbierane przez Serwis oraz pliki typu cookie
  • 5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu skorzystania z pełnej funkcjonalności Serwisu, tj. złożenia Zamówienia.
  • 6. Podczas rejestracji w Serwisie Zamawiający podaje w formularzu rejestracyjnym następujące informacje: imię, nazwisko, dokładny adres dostaw, numer telefonu, adres e-mail. Zamawiający, będący jednocześnie uczestnikiem organizowanego przez Sprzedawcę lojalnościowego Programu CLUBCARD, może w ramach procesu rejestracji podać również numer swojej karty CLUBCARD.
  • 7. Zamawiający wyraża zgodę na przetwarzanie podanych danych osobowych przez Sprzedawcę dla celów realizacji obsługi Zamówienia oraz przez podmioty upoważnione przez Sprzedawcę (aktualna lista znajduje się na stronie Serwisu).
  • 8. Podczas składania Zamówienia Zamawiający podaje numer oraz kod (CVV2) karty płatniczej.
  • 9. Podczas wizyty na stronie Serwisu automatycznie zbierane są następujące dane Użytkowników:
    • adres IP,
    • data i czas wizyty na stronie,
    • typ systemu operacyjnego,
    • typ i wersja przeglądarki internetowej,
    • adres strony, z której użytkownik został przekierowany na stronę Serwisu oraz inne dane przesyłane przez przeglądarkę w nagłówkach żądania HTTP (takie jak preferencje językowe, domena, wyszukiwania),
    • rozdzielczość ekranu oraz rozmiar okna przeglądarki.
  • 10. Informacje o pilkach typu cookie – kliknij tutaj
  • 11. Jeśli Zamawiający korzysta z Serwisu poprzez Infolinię, zgadza się na możliwość nagrywania swoich rozmów telefonicznych w celu oceny i poprawy jakości świadczonych usług.

zamów zakupy on-line
Cel zbierania danych
  • 12. Wszelkie dane podane przez Zamawiającego będą przetwarzane przez Sprzedawcę w celu realizacji Zamówienia, w tym do zapewnienia kontaktu pomiędzy Zamawiającym a Sprzedawcą.
  • 13. Dane Zamawiającego mogą być wykorzystywane do przesyłania informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust.2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z dnia 9 września 2002 r. Nr 144 poz. 1204), w zależności od udzielenia przez Zamawiającego zgody podczas wypełniania formularza rejestracyjnego. Informacje handlowe mogą być przesyłane na adres poczty elektronicznej lub na nr telefonu Zamawiającego. Zamawiający może w każdym czasie udzieloną zgodę cofnąć, w tym celu powinien skontaktować się z Infolinią.
  • 14. Dane zbierane automatycznie służą m.in. do utrzymania sesji po zalogowaniu. Dane te nie umożliwiają identyfikacji Użytkownika. Za ich pomocą nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

zamów zakupy on-line
Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych
  • 15. Zamawiającemu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania poprzez Serwis lub Infolinię.
  • 16. Zamawiającemu przysługuje prawo usunięcia Konta w Serwisie poprzez Infolinię. Usunięcie Konta jest nieodwracalne i oznacza usunięcie wszelkich danych Zamawiającego.

zamów zakupy on-line
Kontakt
  • 17. W przypadku jakichkolwiek pytań lub uwag dotyczących niniejszej Polityki prywatności prosimy kontaktować się ze Sprzedawcą pod adresem TESCO (Polska) Sp. z o.o, ul. Kapelanka 56, 30-347 Kraków, za pośrednictwem poczty elektronicznej Ezakupy@tesco.pl lub Infolinii.

zamów zakupy on-line