Dziki łosoś w marynacie z trawą cytrynową

Dziki łosoś w marynacie z trawą cytrynową
  • 01:20
  • 3 porcje
  • bardzo prosty

Składniki

  • 3 kawałki fileta z dzikiego łososia
  • trawa cytrynowa dł. ok. 15 cm
  • sok z całej limonki
  • 9 plastrów limonki
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta białego pieprzu
  • sól

Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki, białym pieprzem i imbirem. Trawę cytrynową rozgnieć i dodaj do marynaty. Rybę posól i włóż do marynaty. Całość zakryj folią i schowaj do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdy kawałek ryby zawiń w folię aluminiową wraz z trzema plastrami limonki. Połóż na średnio rozgrzanym grillu. Grilluj przez ok. 20–30 minut. Podawaj z ryżem z curry i świeżym szczypiorkiem.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie