Grillowana ryba w tacos

Grillowana ryba w tacos
  • 00:00
  • 10 porcji
  • bardzo prosty

Składniki

  • 400 g świeżych filetów z ryby
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 5 liści sałaty rzymskiej
  • 1 awokado
  • 2 łyżki ziaren czarnego sezamu
  • sok z 1 limonki
  • 10 tacos kukurydzianych
  • 50 ml oleju z pestek winogron
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • przyprawy: sól, pieprz do smaku
1

Wymieszaj olej z pestek winogron z pieprzem cayenne, oregano i słodką papryką. Filety posyp solą i pieprzem, następnie natrzyj olejem z przyprawami. Usmaż filety na grillu po 4 minuty z każdej strony.

2

Sałatę potnij na cienkie paseczki. Dodaj pokrojone w kostkę awokado, półplasterki czerwonej cebuli i drobno posiekaną papryczkę chilli. Wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą z oliwek i sokiem z limonki.

3

Tacos podgrzej na suchej patelni lub na grillu. Do środka nałóż przygotowane warzywa i pokruszoną grillowaną rybę. Na suchej patelni upraż ziarna sezamu i posyp nimi tacos.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie