Grillowane roladki z indyka z melonem

Grillowane roladki z indyka z melonem
  • 00:40
  • 6 porcji
  • bardzo prosty

Składniki

  • 500 g sznycli z indyka
  • 5–6 plastrów surowej szynki lub boczku
  • 1/4 żółtego melona
  • 50 ml oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • sól

Sznycle rozbij i lekko oprósz solą. Jeżeli wędlina jest mocno słona, użyj niewielkiej ilości soli lub nie używaj jej wcale. Ziarenka pieprzu stłucz w moździerzu i wysyp na sznycle. Zanurz mięso w oleju z pestek winogron.

Melona obierz ze skóry i pokrój na cieniutkie plasterki. Na rozbitym mięsie rozłóż wędlinę i plastry melona. Dokładnie zawiń mięso w roladki i zepnij wykałaczkami. Połóż roladki na rozgrzanym grillu i dokładnie opiecz z każdej strony. Podawaj z sałatą.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie